Maskiner och material för lasergravering

Hur fungerar lasergravering?

Lasern producerar en kraftfull och koncentrerad ljusstråle som har tillräckligt med energi för att värma och förånga materialet vid fokuspunkten. Lasertekniken är kontaktfri och markerar hårda material snabbt och tydligt med hög exakthet.

Kontakta oss

Stort urval

Vi erbjuder olika lösningar anpassade efter dina behov. Vi levererar lasermaskiner baserade på fyra olika lasertekniker, var och en med sina egna egenskaper, CO2, Fiber, Green samt vår egenutvecklade Hybrid-laser (DPSS). Vi levererar tre typer av maskiner i kombination med nämnda laserkällor. Vi levererar modeller anpassade för integration, fristående arbetsstationer och stationära modeller.

Stor lasermerker for større graveringLasergravering for mindre gravering av blant annet QR-koderMindre standalone graveringsmaskiner

Ingen mekanisk påverkan

Lasern fungerar utan mekaniskt slitage eller påverkan på det arbetsstycke som ska märkas. Laser är lämplig för nästan alla typer av produktion, allt från estetiskt tilltalande märkning på ädelmetaller till ultrasnabb ”on-the-fly” -märkning i produktionsmiljö. De flesta tekniker använder inte kemikalier, skär- / kylolja eller andra tillsatser. Du kan uppnå tre olika effekter med lasergravering – termisk märkning på ytan, borttagning av material eller borttagning av ytlager.

Luftrening är viktigt

När lasern används för att markera, gravera och skära en mängd olika material, sänds gas, ånga och dammpartiklar ut inuti maskinen. Graden av kontaminering och huruvida gaserna / partiklarna kan klassificeras som skadliga vid inandning beror på materialet som graveras eller skärs. Det kan inte uteslutas att oxider av basmaterialet frigörs tillsammans med olika skadliga gaser, såsom klor, bensen och fosgen.

Maskinliv

Den höga temperaturen som uppstår får gasen nära kontaktpunkten att träffa linsen och förorenar den. Detta leder till matning / förbränning av smuts som skapar ärr i fokuslinsen som snabbt försvagar effekten på lasern. Luftburna partiklar kan också orsaka problem för lasern om de inte ventileras ur, vilket kan leda till förlust av noggrannhet och kraft.

Filtersystem

Det bästa sättet att undvika avgaser och dammproblem är att ta bort luftburna föroreningar så snabbt och fullständigt som möjligt med ett filtreringssystem. Alla våra lasermaskiner erbjuds med ett anpassat filtersystem.

Kontakta Oss!

Skicka meddelande eller ring 08-658 15 60

    Logg inn

    Direkt innloggning:

    HVA SER DU ETTER?