MASKINER OCH UTSTYR FÖR LASERGRAVERING

Hur fungerar lasergravering?

Lasern producerar en kraftfull och koncentrerad ljusstråle som har tillräckligt med energi för att värma och förånga materialet vid fokuspunkten. Lasertekniken är kontaktfri och markerar hårda material snabbt och tydligt med hög exakthet.

Kontakta oss

Stort urval

Vi erbjuder olika lösningar anpassade efter dina behov. Vi levererar lasermaskiner baserade på fyra olika lasertekniker, var och en med sina egna egenskaper, CO2, Fiber, Green samt vår egenutvecklade Hybrid-laser (DPSS). Vi levererar tre typer av maskiner i kombination med nämnda laserkällor. Vi levererar modeller anpassade för integration, fristående arbetsstationer och stationära modeller.

Stor lasermerker for større graveringLasergravering for mindre gravering av blant annet QR-koderMindre standalone graveringsmaskiner

Ingen mekanisk påverkan

Lasern fungerar utan mekaniskt slitage eller påverkan på det arbetsstycke som ska märkas. Laser är lämplig för nästan alla typer av produktion, allt från estetiskt tilltalande märkning på ädelmetaller till ultrasnabb ”on-the-fly” -märkning i produktionsmiljö. De flesta tekniker använder inte kemikalier, skär- / kylolja eller andra tillsatser. Du kan uppnå tre olika effekter med lasergravering – termisk märkning på ytan, borttagning av material eller borttagning av ytlager.

Laserskärare / Laserkutter

Oavsett om du söker efter en laserskärare för precisionsskärning eller för att skapa intrikata former och mönster, kan du lita på våra maskiner för lösningar som ger dig utmärkta resultat. Utforska vårt utbud av laserskärmaskiner idag och upplev den optimala kombinationen av avancerad teknologi och optimal prestanda för dina projekt. Vi levererar laserskärare och lasergraverare för material som plast, trä, papper, glas, läder, sten och mycket mer.

Lasergraveringsmaskin: Utforska olika möjligheter

Oavsett om du är en guldsmed som vill lägga till en personlig touch på smycken, en låssmed som behöver tillverka skyltar eller märka låscylindrar och nyckelsystem, en komponentmärkningsspecialist som behöver exakt spårning, en skylttillverkare som vill producera professionella skyltar eller ett industriellt företag som behöver exakt teknisk märkning, kommer våra lasergraveringsmaskiner att möta dina behov med precision och tillförlitlighet. Utforska det breda spektrumet av möjligheter som lasergraveringsmaskinen erbjuder, och kontakta oss gärna vid behov eller frågor här.

CO2- och fiberlaser

Denna omfattande laserskärserie är perfekt anpassad för enhets-, småserie- eller batchproduktioner. Lasern graverar och skär i en mängd olika material (metall, plast, trä, papper, glas, läder, gummi, sten och många fler) tack vare de 2 tillgängliga laserkällorna: CO2 och fiber.

Användning av laser för gravering

Oavsett om du är en oberoende expressgravör och behöver en liten lasergraveringsmaskin eller en nationell onlineföretagsledare med höga produktivitetskrav, har Gravotech svaret på ditt behov. Ett brett utbud av tillbehör finns tillgängliga för att slutföra din laserlösning, såsom en roterande enhet för att gravera längs en cirkulär föremål, skärbord eller inbyggd kamera. Lasergravering används för ett brett spektrum av lösningar.

Luftrening är viktigt

När lasern används för att markera, gravera och skära en mängd olika material, sänds gas, ånga och dammpartiklar ut inuti maskinen. Graden av kontaminering och huruvida gaserna / partiklarna kan klassificeras som skadliga vid inandning beror på materialet som graveras eller skärs. Det kan inte uteslutas att oxider av basmaterialet frigörs tillsammans med olika skadliga gaser, såsom klor, bensen och fosgen.

Maskinliv

Den höga temperaturen som uppstår får gasen nära kontaktpunkten att träffa linsen och förorenar den. Detta leder till matning / förbränning av smuts som skapar ärr i fokuslinsen som snabbt försvagar effekten på lasern. Luftburna partiklar kan också orsaka problem för lasern om de inte ventileras ur, vilket kan leda till förlust av noggrannhet och kraft.

Filtersystem

Det bästa sättet att undvika avgaser och dammproblem är att ta bort luftburna föroreningar så snabbt och fullständigt som möjligt med ett filtreringssystem. Alla våra lasermaskiner erbjuds med ett anpassat filtersystem.

Kontakta Oss!

Skicka meddelande eller ring 08-658 15 60

    Logg inn

    Direkt innloggning:

    HVA SER DU ETTER?